button-fb
logo

het tekstbureau van waarachter gepassioneerde tekstschrijvers zich verliezen in hun pennenvruchten. Lees meer.

Vlogworkshops

Professioneel leren vloggen?

Bij Lettergeniek staan we bekend om de commerciële vlogs die we leveren aan klanten. Daarnaast vloggen we ook gewoon voor de fun en voor verschillende kanalen. Wil je dit ook leren en jezelf lanceren als professioneel vlogger? Dat kan met de volgende opties, die alle plaatsvinden in Heerlen (Limburg):

Groepsworkshop vloggen

Deze workshop wordt gegeven aan een groep deelnemers op eigen locatie. Je huurt dan een van onze vloggers in om in korte tijd de basis van het vloggen te leren aan de groep. Natuurlijk gaan we ook zelf oefenen! Waar moet je aan denken? Hoe bereid je je voor op een vlog? Wat moet je niet doen? Ook bespreken we materialen, licht, audio, inhoud en presentatie.

Duur: 2 – 2,5 uur
Aantal deelnemers: 10 – 30
Kosten pp: € 25,- (ex btw)

Reiskosten zijn exclusief. Ben je op zoek naar een afwijkende workshopduur of minder/meer deelnemers, neem dan even contact op voor een offerte op maat. 
De workshop vloggen gaat níet in op de montage. Voor simpele vlogs is dat ook niet nodig.
Wél interesse in leren monteren? Bekijk dan de workshop monteren als eventuele aanvulling (zie hieronder).Workshop videomontage

Deze workshop past perfect in een opvolgtraject op de groepsworkshop vloggen en kan worden geboekt voor dezelfde dag of voor een later moment. 


Duur: 2 – 2,5 uur
Aantal deelnemers: 10 – 30
Kosten pp: € 25,- (ex btw)

Vlog je al, maar ben je nog geen kei in de montage? Dan kun je bij Lettergeniek ook terecht om je zelf opgenomen vlogmateriaal te laten monteren of te leren hoe je dit zelf doet. Je kunt hiervoor je materiaal opsturen via WeTransfer naar info@lettergeniek.nl en krijgt dan een offerte voor de montage. Voor een individuele workshop monteren geldt het volgende:

Duur: 3 uur
Aantal deelnemers: 1
Kosten pp: € 250,-

Individuele driedaagse workshop vloggen

Waar de groepsworkshop echt over de basis van het vloggen gaat, is deze driedaagse een verdiepende professionaliseringsslag voor jou als (to be) vlogger. Deze workshop wordt een-op-een gegeven zodat we de volledige aandacht voor je hebben en jij straks naar huis gaat met een vlog die helemaal voor jou is gemaakt. De cursusdagen zijn daarom in overleg. Je kunt dus je voorkeur aangeven voor bepaalde dagen. Gemiddeld zit er een week tussen de cursusdagen. Voorafgaand aan de workshop doen we een assessment met je om te kijken hoe het met je vlogskills is gesteld en we op precies het goede niveau kunnen inspringen.

Programma dag 1: vlogdag


Op de eerste dag starten we met een theorieles over vloggen. 
Waar moet je aan denken? Hoe bereid je je voor op een vlog? Wat moet je niet doen? 
Ook bespreken we materialen, licht, audio, inhoud en presentatie. 
Na de lunch (inbegrepen) gaan we samen op pad om een echte vlog op te nemen die ook daadwerkelijk wordt gepubliceerd. Je zult hier in de praktijk leren hoe het eraan toegaat en mag zelf ook een stukje presenteren. Omdat je bij vloggen nooit weet wat je onderweg tegenkomt, weten we vooraf niet de exacte eindtijd. Je kunt erop rekenen dat we vóór het avondeten terug zijn. Het programma eindigt zodra de vlog erop staat. Deze dag duurt 6-8 uur.

Meenemen: opgeladen smartphone, selfiestickOefenen

Tussen dag 1 en 2 zit je oefentijd. Hier ga je aan de slag met het opnemen van materiaal voor een eigen vlog. Vooraf bespreken we wat je van plan bent met vloggen en hoe je je eerste professionele vlog kunt aanvliegen. Dit materiaal stuur je tijdig door en daar krijg je feedback op zodat je eventueel nog nieuw materiaal kunt opnemen voor aanvang van de tweede workshopdag.

Programma dag 2: montage basic

Op de tweede dag leer je de basis van hoe je het vlogmateriaal moet monteren. Als vlogger hoef je geen extreem lastige edits te maken en mag het beeld wat schokkerig zijn. Dat is mooi! Maar je moet wel weten hoe je je materiaal tot een lekker lopende vlog maakt, hoe je montageprogramma werkt, hoe je je vlog opbouwt, hoe je er rechtenvrije muziek onder zet en hoe je je vlog exporteert en deelt. Deze dag duurt 3 uur.
Meenemen: opgeladen smartphone met vlogmateriaal, kabel telefoon/laptop, muis, opgeladen laptop met daarop (standaard) montageprogramma zoals Windows MovieMaker (Windows) of iMovie (Apple).

Je gaat dan naar huis met een professionele vlog die je meteen kunt delen via je eigen kanalen én alle theorie op papier als naslagwerk.

Programma dag 3: montage gevorderd

Met een derde cursusdag heb je niet alleen meer tijd om onder een toeziend oog je vlogskills te verbeteren, ook je montage wordt er een stuk professioneler op. Na de basis, leer je nu ook een aantal special effects en professionele afwerking van je vlog. Deze montagedag gaat door op wat je tijdens dag twee hebt geleerd en zorgt ervoor dat de stof makkelijker voor je wordt en verdieping krijgt. Je mag ervoor kiezen deze op korte (1 week) of op lange termijn (3-6 maanden) na de tweede dag te krijgen.

Kosten

De totale investering van de drie workshopdagen inclusief lunch op dag 1 bedraagt € 595,-.
De dagen zijn ook los te boeken voor € 250,-  per dag. 

Met vragen kun je hier terecht. Tot vlogs!

Studeren vanuit thuis: e-book Vloggen voor Beginners

Geen zin in het volgen van een live workshop, maar leer jij het vloggen liever vanaf je veilige thuishaven, op je eigen tempo? Bestel dan het e-book Vloggen voor Beginners van Lettergeniek nu eenvoudig via onderstaande button en ontvang de syllabus digitaal. In dit e-book leer je alles over manieren van vloggen, je onderwerpen en aanspreektoon, het opstellen van een vlogplan, audio, licht, framing, presentatie, privacygevoeligheid en montage.

Kosten e-book: €29,-
Kosten e-book inclusief een maand lang onbeperkt online begeleiding en feedback op je vlogs en montages: €109,-