button-fbbutton-ln
logo

het tekstbureau van waarachter gepassioneerde tekstschrijvers zich verliezen in hun pennenvruchten. Lees meer.

Een vlog zegt meer dan duizend woorden

Vlog

Iedereen kan vloggen. Van hippe influencers tot je buurjongen, van bekende sporthelden tot beginnende ondernemers. Dus jij ook! Toch nog last van cameraschroom? Wij helpen je eroverheen en tonen je dat een eigen vlog nuttig en leuk is.

Door: Marieke Uiterwaal

De voordelen van een blog ken je al. Een vlog heeft dezelfde voordelen – en meer. We leven steeds meer in een wereld van beelden. In de nabije toekomst bestaat 80% van het internetverkeer uit video’s. Het wordt dus steeds makkelijker om video’s te maken. De tijd dat camera’s grote bakbeesten waren is allang voorbij. Programma’s om te editten staan gewoon op je laptop, bijna alle online platforms ondersteunen video’s en de beeldkwaliteit van schermen verbetert.

Vriendelijk gezicht

Dat communicatie in beelden verloopt, heeft een reden. Mensen hebben een voorkeur voor visuele informatie. We zien liever menselijke gezichten in een zichtbare ruimte, dan zwarte tekentjes op een leeg vlak. Wanneer een vriendelijk gezicht ons dwars door een scherm heen persoonlijk lijkt aan te spreken, besteden we daar meer aandacht aan dan aan een afschrikwekkende muur van tekst. Zo’n vriendelijk gezicht kun jij ook zijn! Kom met je website of bedrijf uit de anonimiteit, en toon de mens achter je bedrijf in een pakkende vlog.

Vlog zonder vrees

Spannend, om zo voor de camera te springen? Je bent de enige niet die dat vindt. Het helpt dat je niet alles live voor een groot publiek hoeft op te nemen: begin lekker alleen met je camera, experimenteer en gebruik alleen de beelden die je zelf goed vindt. Met montageprogramma’s knip je alle blunders eruit – niemand die daarvan hoeft te weten! Bedenk ook dat de charme van vlogs de imperfecties zijn. Kijkers kijken geen vlogs omdat ze oscarwinnend beeldmateriaal verwachten; ze houden van de eerlijkheid en de authenticiteit die je krijgt in een bescheiden setting, met beperkte middelen maar met echte mensen. Durf je echt niet achter de schermen vandaan te komen? Dan zijn er gelukkig professionele vloggers die graag voor je in beeld springen – Lettergenieks eigen Jenneke, bijvoorbeeld!

Vlog, don’t tell

Met een vlog kun je meer laten zien dan je gezicht. Je kunt je eigen creativiteit uiten in je film- en montagestijl. Je kunt gasten of tevreden bezoekers uitnodigen en aan het woord laten. En bovenal: je kunt je product zelf laten zien. Niet alleen kun je het vanuit alle hoeken in beeld nemen, maar je demonstreert ook heel gemakkelijk het gebruik of de reactie van de gebruiker. Zo kun je het principe show, don’t tell op het hoogste niveau toepassen.

Ook zin om met vloggen te starten, maar heb je nog een steuntje in de rug nodig? Wij helpen je graag op weg.

Kunnen we nog iets anders voor je betekenen?
SchrijvenRedigerenVloggenStemacteren

Reageer

*