button-fb
logo

het tekstbureau van waarachter gepassioneerde tekstschrijvers zich verliezen in hun pennenvruchten. Lees meer.

Wie zijn wij?

Lettergeniek is het creatieve tekstbureau van waarachter gepassioneerde tekstschrijvers zich verliezen in hun pennenvruchten

“Aangenaam, ik ben Jenneke. Ik schrijf met veel passie, al van kinds af aan. Mijn kinderverhaaltjes werden redactionele en commerciële teksten met een visie erachter. En ineens had ik een tekstbureau en schreef ik voor toffe bedrijven en bladen waarvan ik nooit had kunnen dromen. Dromen… ja, dat ben ik. En om er nog wat Jenneke-werkwoorden in te gooien: voelen, dansen, lachen, aanpakken en omdenken.”

Ja, gezellig
Aan Lettergeniek heeft zich een aantal gepassioneerde en vaardige tekstschrijvers verbonden dat in de stijl van Lettergeniek schrijft, meedenkt en uit handen neemt. Wij schrijven voor bedrijven in heel Nederland en zijn ook voor korte en lange periodes in te zetten op locatie, bijvoorbeeld bij grotere projecten. En we zijn supergezellig! Je zult maar zo’n norse, verbitterde taal-betweter naast je op kantoor hebben…

Vormgeving of website nodig bij je tekst?
Lettergeniek werkt samen met veel lokale creatieve ondernemers uit alle vakgebieden. Hierdoor is het mogelijk om, naast tekst, ook bijvoorbeeld je website, je vormgeving, je social media beheer, je fotografie of je video’s door ons te laten maken. Handig, en goedkoper dan alles los uitbesteden.

Visie ? 
Geschreven taal is de mooiste die er bestaat, omdat ze enerzijds hele volkeren samenbrengt en anderzijds op zoveel verschillende manieren kan worden geïnterpreteerd, afhankelijk van ervaringen, aandacht, emotie, tijd en kennis. Bovendien is tekst je visitekaartje. Je kunt er mensen mee raken, amuseren, informeren en inspireren.
Een goede tekstschrijver kan van elk potentieel nieuws, nieuws maken. Van de moeilijkste tekst gemakkelijk leesbare kost. 

Een vlog is niet ‘mooi’, tenzij ze heel puur en niet-commercieel is. Een vlog is wél authentiek, mits het een oprechte vlog is. En authenticiteit trekt de aandacht. We schrijven en vloggen dan ook alleen over onderwerpen en voor bedrijven waar we zelf blij van worden.

Missie 
Verhalen met de juiste toon overbrengen bij de juiste doelgroep. Immers; overal zit een verhaal in, en laten wij nou net van verhalen (vertellen) houden.TEAM

Anne

Anne

Teksten, vlogs & communicatie

Dinosaurus
Aubergine
Dagdromen
Hippie-zijn

Jenneke

Jenneke

Eindredactie

Paddenstoelen
Pelgrimeren
Zon
Spelletjes

Isabelle

Isabelle

Videomontage

Film
Muziek
Katten
Reizen

Kerstin

Kerstin

Eindredactie

Kunst
Kevers
Water
Vissen

Lisa

Lisa

Interviews & social media

Koffie
Triathlon
Podcasts
Honden

Marieke

Marieke

Teksten

Natuur
Mythologie
Theater
Gitaar

Vera

Vera

Teksten

Disco
Planten
Herrie
Nacht

Sandra

Sandra

Vlogs

Mama
Journalistiek
Luisteren
LachenTekeningen gemaakt door Amber Delahaye Illustraties ©