button-fb
logo

het tekstbureau van waarachter gepassioneerde tekstschrijvers zich verliezen in hun pennenvruchten. Lees meer.

Is tekst dood?

Is tekst dood

Je leest het goed. Een schrijfster die de vraag stelt of tekst dood is. In een blog. Maar een terechte vraag, want vandaag de dag wordt video steeds vaker verkozen boven het lezen van een tekst. Het aantal TikTok-gebruikers groeide afgelopen jaar explosief en YouTube staat op de tweede plaats van meest bezochte websites. Maar of tekst daadwerkelijk dood is? 

Door: Evy Bronneberg

Tekst zie je overal: tijdens het scrollen door Instagram tot het lezen van een boek, van het bezoeken van een website tot het openen van je post. Zowel online als offline komen we niet om teksten heen. Maar is dat nog wel de manier om jouw klant te overtuigen?

De kracht van video
Het zien en horen van iemand creëert het gevoel dat diegene ons direct aanspreekt. Dit versterkt onze ervaring en maakt het gemakkelijker om iets te onthouden. Review42 verzamelde de laatste statistieken rondom video en de cijfers liegen er niet om. Het gebruik van video werkt:

  • 67% van de online consumenten doet eerder een aankoop na het zien van een video advertentie op social media;
  • Een video op YouTube heeft 52 keer meer kans om op Google te verschijnen vergeleken met een tekst;
  • Video’s op landingspagina’s verhogen de websiteconversies met 80%.

Daarnaast is de kans groter dat bezoekers langer op je website blijven als je jezelf in een video laat zien. Het verhoogt de geloofwaardigheid, creëert vertrouwen en de bezoeker leert op een toegankelijke manier meer over jou en je bedrijf.

De magie van tekst
Schrijven is praten op papier. De juiste woorden, op het juiste moment, roepen emoties op en kunnen zelfs het gedrag van mensen beïnvloeden. Onderzoek van Unbounce toont aan dat tekst maar liefst twee keer belangijker is dan design om de conversie te verhogen. En dat klinkt niet gek. Want als een bezoeker verrast wordt met een video op je landingspagina, moet hij ook nog overgaan tot actie. Als een volger op Instagram je nieuwste reel bekijkt, moet hij wel weten wat de volgende stappen zijn. Als een klant je email opent, is hij benieuwd naar meer. Als een potentiële klant je LinkedIn-pagina bezoekt, moet hij er wel via een samenvatting achter komen wie je bent en wat je doet. De lijst is eindeloos.

De gouden combinatie
We komen er niet omheen dat het gebruik van video trending is, maar tekst zal nooit verdwijnen. Daarom geloven wij in de gouden combinatie om jouw klant te overtuigen: de kracht van video en de magie van tekst.

Wil je de gouden combinatie inzetten? Neem dan contact met ons op. Want bij Lettergeniek schrijven we niet alleen magische teksten, maar maken we ook krachtige vlogs.

Kunnen we nog iets anders voor je betekenen?
SchrijvenRedigerenVloggenStemacteren

Reageer

*