button-fbbutton-ln
logo

het tekstbureau van waarachter gepassioneerde tekstschrijvers zich verliezen in hun pennenvruchten. Lees meer.

Drie redenen waarom schrijven goed voor je is

Waarom schrijven goed voor je is

Zeker een miljoen mensen in Nederland geven aan dat schrijven hun hobby is. Een dagboek bijhouden, columns, korte verhalen of kinderboeken schrijven: met schrijven kan iedereen wel een ei kwijt… of een dozijn zelfs. We hoeven je natuurlijk niet te overtuigen dat schrijven gewoon leuk is, maar het is ook nog eens hartstikke goed voor je! Lees hier de redenen waarom schrijven jouw leven kan verrijken.

 

1. Schrijven verhoogt je creativiteit

In het begin is het alleen jij en het grote, witte vel papier (of waarschijnlijk Word-document). Jij creëert van uit het niets, vanuit jezelf een verhaal. Daarbij moet je zo veel mogelijk je creativiteit aanspreken en hoe vaker en hoe meer je dat doet, hoe beter het gaat. Het mooie van schrijven is dat niets hoeft en alles mag. Als je dit in je achterhoofd houdt, heb je de ideale condities om een creatief stukje tekst op papier te krijgen.

2. Goedkope therapie

Schrijven werkt positief voor je mentale gezondheid. In professionele therapieën wordt vaker aangeraden om dingen ‘van je af te schrijven’. Als je iets opschrijft, moet je er goed over nadenken en daarmee orden je je hoofd. Als je erover nadenkt, is het een erg goedkope vorm van therapie (pen, papier, tijd) en je kan er overal, op elk moment van de dag mee aan de slag.

3. Wie schrijft, die blijft

Schrijven houdt je niet alleen helder en scherp, maar het geeft soms ook een fijn gevoel om iets mee te kunnen geven aan ‘het nageslacht’. Of dit nu je eigen kinderen zijn, of het grote publiek, van sommige gebeurtenissen is het belangrijk dat ze niet worden vergeten. Wat een kick geeft het als jouw pennenvruchten lang na jouw dood nog worden gelezen?

Ben je overtuigd en heb je je pen al in de aanslag? Of geniet je al jaren van de voordelen van schrijven? Laat het ons weten via de Facebook-pagina van Lettergeniek!

Door: Leonie Kohl

Kunnen we nog iets anders voor je betekenen?
SchrijvenRedigerenBladen makenVloggen

Reageer

*