button-fb button-ln button-ln
logo

het tekstbureau van waarachter gepassioneerde tekstschrijvers zich verliezen in hun pennenvruchten. Lees meer.

Wie zijn wij?

Lettergeniek is het creatieve tekstbureau van waarachter gepassioneerde tekstschrijvers zich verliezen in hun pennenvruchten.

“Aangenaam, ik ben Jenneke, de biologische moeder van Lettergeniek. Ik schrijf met ongelooflijk veel passie, al van kinds af aan. Mijn kinderverhaaltjes werden redactionele en commerciële teksten met een visie erachter. En ineens had ik een tekstbureau en schreef ik voor toffe bedrijven en bladen waarvan ik nooit had kunnen dromen. Dromen… ja, dat ben ik. En om er nog wat Jenneke-werkwoorden in te gooien: voelen, dansen, lachen, aanpakken en omdenken. Godsamme, heeft die vrouw nog een leven? Hahahaha. Nee.”

Ja, gezellig
Aan Lettergeniek heeft zich een aantal gepassioneerde en vaardige tekstschrijvers verbonden dat in de stijl van Lettergeniek schrijft, meedenkt en uit handen neemt. Wij schrijven voor bedrijven in heel Nederland en zijn ook voor korte en lange periodes in te zetten op locatie, bijvoorbeeld bij grotere projecten. En we zijn supergezellig! Je zult maar zo’n norse, verbitterde taalnazi naast je op kantoor hebben…

Vormgeving of website nodig bij je tekst?
Lettergeniek werkt samen met veel lokale creatieve ondernemers uit alle vakgebieden. Hierdoor is het mogelijk om, naast tekst, ook bijvoorbeeld je website, je vormgeving, je social media beheer of je video’s door ons te laten maken. Handig, en goedkoper dan alles los uitbesteden.

Visie (omdat dat hip is)
Geschreven taal is de mooiste die er bestaat, omdat ze enerzijds hele volkeren samenbrengt en anderzijds op zoveel verschillende manieren kan worden geïnterpreteerd, afhankelijk van ervaringen, aandacht, emotie, tijd en kennis. Bovendien is tekst je visitekaartje. Je kunt er mensen mee raken, amuseren, informeren en inspireren.
Een goede tekstschrijver kan van elk potentieel nieuws, nieuws maken. Van de moeilijkste tekst gemakkelijk leesbare kost. En van algemene voorwaarden entertainment.

Missie (nog hipper)
De wereld taalkundig een beetje mooier maken.